معرفی و طرز تهیه غذاهای جنوبی لذیذ

اگر از هریک از ماها بپرسند از غذاهای جنوبی کدامیک را امتحان کرده ایم، بی شک نخستین غذاهایی که به ذهن آدم می رسند سمبوسه، سوسیس بندری، قلیه ماهی و فلافل هستند. بوی بی نظیر ماهی های جنوب و هم چنین تندی و فلفل زیادی که جنوبی ها در غذاهایشان استفاده می کنند نیز معرف غذاهایشان است.

غذایی که در شهرهای جنوبی کشور پخته می شود بسیار متنوع است. به حدی که پایتخت نشین ها شاید حتی نام آنها را نیز نشنیده باشند. امروز ما قصد داریم به شما چند نمونه از این غذاهای خوش طعم و عطر را معرفی کنیم. با پین جاب همراه باشید.

قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از خورشت های بی نظیر و لذیذ جنوب کشور است که به همراه ماهی، سبزیجات معطر و تمبرهندی درست می شود و دلیل استفاده از تمبرهندی برای طعم تند آن است که هرچه تندتر باشد غذا لذیذتر می شود، حال دستور پخت آن را برایتان شرح می دهیم.

مواد لازم

  • ۲ کیلوگرم ماهی (شیر، سنگسر، هامور یا شوریده)
  • ۳ تا ۴ عدد پیاز متوسط
  • ۱ کیلوگرم گشنیز
  • ۲۵۰ گرم شنبلیله
  • ۲۰۰ گرم تمبرهندی
  • ۲ قاشق چایخوری زردچوبه
  • فلفل قرمز کوبیده شده
  • یک بوته سیر
  • ۲۰۰ گرم روغن

طرز تهیه

۱- سبزی را پس از تمیز کردن بشویید و خشک کنید. سپس آنها را ریز خرد کنید.

۲- پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شوند. سیر رنده شده را بیفزایید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. سپس سبزی را اضافه و آن را سرخ کنید تا آب سبزی کاملا کشیده شود.

۳- ماهی را پس از خرد کردن با یک پیمانه آب و کمی نمک روی حرارت ملایم بپزید. پوست آن را بگیرید و به مخلوط سبزی اضافه کنید.

۴- تمبرهندی را در نصف پیمانه آب جوش خیس کنید. سپس در پارچه نازک بریزید و عصاره آن را بگیرید و به ماهی و سبزی اضافه کنید.

۵- به غذا نمک و زردچوبه بزنید. دو تا ۳ لیوان آب اضافه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به حالت نیم‌جوش بپزد و اصطلاحا جا بیفتد.

سوسیس بندری

سوسیس بندری | مجله پین جاب

سوسیس بندری یک فست فود پرطرفدار با طعم تند است که با سوسیس، پیاز، سیب زمینی و رب گوجه فرنگی درست می‌شود. مواد اولیه این غذا کاملا در دسترس است و می‌توانید آن را به راحتی در خانه درست کنید؛ بنابراین سوسیس بندری گزینه خوبی برای زمانی که حوس غذا‌های چرب و فست‌فود کردید، به حساب می آید.

مواد لازم

  • ۳۰۰ گرم سوسیس
  • ۲ عدد پیاز متوسط
  • ۲ عدد سیب زمینی
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی
  • روغن
  • نمک و فلفل

طرز تهیه

۱- ابتدا سوسیس، سیب زمینی و پیازها را خرد کنید.

۲- در تابه، مقداری روغن بریزید و کمی زردچوبه به آن بزنید.

۳- پیازها را در روغن تفت دهید تا کاملا طلایی شوند.

۴- رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل را در تابه دیگری تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس کمی آب اضافه کنید و با شعله کم بگذارید چند دقیقه نیم‌جوش باشد.

۵- در این مرحله، سیب زمینی های خرد شده را تفت دهید. سوسیس ها را نیز جدا تفت دهید. در آخر، سیب‌زمینی، پیاز و سوسیس را با هم مخلوط کنید و سس تهیه شده را به آنها اضافه کنید.

ماهی کباب بندری

ماهی کباب بندری | مجله پین جاب

ماهی کباب بندری یکی از انواع کباب های خوشمزه و مفید ایرانی است که در دسته بندی غذاهای دریایی قرار می گیرد. ماهی کباب یکی از غذاهای خوشمزه دریایی است که علاوه بر طعم فوق العاده خوبش برای بدن نیز مفید است.

مواد لازم (۴ نفر)

  • یک کیلوگرم فیله ماهی، خرد کرده
  • یک‌چهارم پیمانه روغن مایع
  • ۶ قاشق غذاخوری آبلیمو
  • ۶ قاشق غذاخوری آب پیاز
  • ۴ قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
  • نمک و فلفل قرمز

طرز تهیه

۱- در یک کاسه بزرگ، روغن، آبلیمو، آب پیاز و زعفران را مخلوط کنید و روی آن نمک و فلفل بپاشید.

۲- تکه‌های ماهی را کاملا خشک کنید و داخل مخلوط آماده شده بریزید و دست‌کم یک ساعت صبر کنید تا ماهی طعم بگیرد.

۳- در آخر، ماهی‌ها را به سیخ بکشید و روی زغال کباب کنید تا هر دو طرف آن برشته و طلایی شوند.

۴- به جای زعفران می توانید ترکیب زردچوبه، فلفل قرمز و پودر سیر استفاده کنید. در این صورت آب پیاز را حذف کنید.

ماهی میدُم

ماهی میدُم | مجله پین جاب

ماهی میدم نام های دیگری همچون « دمی لخلاخ » یا « دمپخت ماهی بوشهری » دارد. این غذا یکی از غذاهای محلی استان هرمزگان و استان بوشهر است. مردم محلی معمولا این دمی را با ماهی هایی مثل هامور، سنگسر، سبیتی و سرخو تهیه می کنند.

مواد لازم (۶ تا ۸ نفر)

  • ۵۰۰ گرم برنج
  • ۵۰۰ گرم تره
  • ۱ کیلوگرم شوید
  • ۱ کیلوگرم ماهی
  • ۳ عدد پیاز متوسط
  • ۱۰۰ گرم روغن سرخ کردنی
  • ۱۰۰ گرم روغن مایع
  • یک قاشق غذاخوری گرد لیمو عمانی
  • نصف قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک

طرز تهیه

۱- برنج را از چند ساعت خیس کنید و کنار بگذارید.

۲- ماهی مناسب این غذا از انواع ماهی های گوشتی همچون ماهی شیر، هامور، سنگسر، میش ماهی و … است.

۳- سبزی را پاک کنید، بشویید و پس از خشک شدن آن را ریز خرد کنید. پیاز را خلال کنید و با ۱۰۰ گرم روغن تفت دهید تا طلایی شوند.

۴- سبزی را به پیاز داغ اضافه کنید و هم بزنید. سپس، گرد لیمو عمانی، زردچوبه و کمی نمک اضافه کنید و آنها را خوب تفت دهید تا سرخ شوند.

۵- ماهی را قطعه قطعه کنید و با نصف پیمانه آب و کمی نمک در قابلمه بریزید تا کمی بپزد. سپس پوست ماهی را بگیرید و به قطعات کوچک تقسیم کنید و داخل سبزی بریزید.

۶- ۵۰ گرم روغن را با نصف لیوان آب در کف قابلمه بریزید. نیمی از برنج را در قابلمه بریزید و مخلوط سبزی و ماهی را روی برنج قرار دهید و بعد بقیه برنج‌ها را اضافه کنید. برنج را دم کنید.

۷- پس از پخت، همه مواد را با هم داخل قابلمه مخلوط و سپس سرو کنید.

۸- موقع کشیدن غذا، تمام مواد را در قابلمه مخلوط می نماییم و سپس در دیس می کشیم.

فلافل

فلافل جنوب | مجله پین جاب

فلافل در اصل یک غذای لبنانی است که غذایی تند است و اغلب با ترشی سرو می شود، یعنی در ساندویچ آن به جای گوجه فرنگی و خیارشور، ترشی استفاده می کنند. نام این غذا نیز از فلفل گرفته شده است زیرا در اصل لبنانی آن فلفل قرمز فراوانی بکار می رود و طعم بسیار تندی دارد.

مواد لازم

  • ۲۰۰ گرم نخود
  • یک عدد کوچک سیب‌زمینی
  • یک عدد تخم مرغ کوچک
  • یک قاشق غذاخوری سبزیجات خشک معطر همچون مرزه
  • نمک و فلفل سیاه
  • ادویه کاری، فلفل قرمز و زردچوبه

طرز تهیه

۱- نخود ها را حدود ۱۲ ساعت قبل در آب سرد خیس کنید.

۲- سیب‌زمینی ها را بپزید. پس از خنک شدن، آنها را همراه با نخود دوبار چرخ کنید. آنها را درون کاسه بریزید و بقیه مواد را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

۳- درون قابلمه کوچکی روغن زیاد بریزید. از مخلوط فلافل با دست کوفته های ریز درست کنید، کمی سطح آنها را با کف دست صاف کنید و درون روغن داغ حدود ۲ تا ۴ دقیقه سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی و برشته شوند.

سمبوسه خوزستان

سمبوسه خوزستان | مجله پین جاب

سمبوسه یکی از غذاهای اصیل خوزستان است. یکی از تفریحاتی که هنگام سفر به شهر اهواز و آبادان در خیابان‌های این شهرها می توان انجام داد و خیلی لذت بخش است، خوردن سمبوسه است. در ادامه با طرز تهیه سمبوسه اصل خوزستان آشنا می‌شوید. این دستور پخت همان دستوری است که سمبوسه فروش‌های اهواز و آبادان در خیابان‌ها و کوچه‌های این شهرها از آن استفاده می‌کنند.

مواد لازم

  • ۳ عدد نان لواش
  • ۱۰ عدد سیب‌زمینی پخته
  • ۱۰۰ گرم جعفری ساطوری شده
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۱۰۰ گرم گشنیز
  • ۱۰۰ گرم مرزه
  • ۳ عدد پیاز داغ
  • نصف پیمانه روغن
  • ۱۰۰ گرم تمبر هندی
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

طرز تهیه

۱- نان های لواش را به اندازه های ۱۰×۳۰ سانتی‌متری برش دهید.

۲- سیب‌زمینی ها را آب‌پز کنید و پس از سرد شدن آنها را خرد کنید. جعفری، گشنیز و مرزه را بشویید، خشک کنید و ریز خرد کنید.

۳- گوشت چرخ‌کرده را به همراه پیاز داغ تفت دهید. نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. سپس سیب‌زمینی ها را به همراه سبزیجات اضافه کنید و پس از چند دقیقه سرخ کردن، شعله را خاموش کنید.

۴- تمبر هندی را در مقداری آب حل کنید و از صافی عبور دهید. آب تصفیه شده را به مایه سنبوسه اضافه کنید.

۵- با قاشق از مایه روی نان ها قرار دهید و آنها را مثلثی بپیچید.

۶- درون قابلمه روغن بریزید و وقت کاملا داغ شد، سنبوسه ها را داخل آنها سرخ کنید.

برچسب هاجنوب غذا غذاهای جنوب کشور غذای جنوبی لذیذ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *