مهاجرت به کانادا از طریق اسپانسرشیپ

اگر فردی مقیم و یا سیتیزن کانادا بوده و بالای ۱۸ سال داشته باشد، می‌تواند افراد خاصی از خانواده خود را به کانادا بیاورید و آنها هم اقامت دائم کانادا را دریافت کنند. مهاجرت از این طریق دارای شرایطی است که در ادامه توضیح می دهیم.

اسپانسرشیپ کانادا در زمینه ویزاهای فامیلی شامل موارد زیر می شود:

  • اسپانسر همسر
  • اسپانسر پدر و مادر و پدربزرگ و مادربزرگ
  • اسپانسر فرزندان وابسته (جالب است بدانید، که شامل فرزندان به سرپرستی گرفته شده نیز می‌باشد)
  • اسپانسر سایر افراد واجد شرایط

هر کدام از این افراد که اسپانسر شوند می توانند در کانادا تحصیل، کار و زندگی کنند. فرد اسپانسر کننده با امضای قرارداد یا همان undertaking تامین هزینه‌های خوراک و پوشاک و مسکن فرد اسپانسر شونده را در مدت زمان مشخص متعهد می شود. در بخشی از این تعهدنامه تضمین می‌کنید که فرد اسپانسر شونده از دولت کانادا درخواست کمک هزینه زندگی نخواهد کرد و اگر این کار را کند شما ملزم به پرداخت آن به دولت خواهید بود. این قرارداد در استان های غیر از کبک با IRCC یا همان اداره مهاجرت کانادا و اگر در استان کبک هستید با MIDI یا همان اداره مهاجرت استان کبک بسته خواهد شد. علاوه براین، قرارداد agreement مجزایی هم بین فرد اسپانسر کننده و فرد اسپانسر شونده باید امضا شود تا دولت اطمینان حاصل کند که طرفین از مسولیت های خود آگاهی کامل دارند.

اگر در یکی از شرایط زیر باشید ممکن است امکان اسپانسر کردن فرد جدیدی را نداشته باشید:

  • اگر قبلا تعهدی داده اید و آن را انجام نداده باشید قادر به اسپانسر کردن فرد جدید نخواهید بود.
  • اگر دادگاه رای داده باشد که شما alimony و یا کمک خرجی فرزند را نداده باشید ممکن است قادر به اسپانسر کردن فرد جدیدی نباشید.
  • مرتکب جرمی شده باشید که مرتبط به اقوام و یا مرتبط با امور جنسی باشد و بسته به نوع جرم می تواند باعث شود شما نتوانید فرد دیگری را اسپانسر نمایید.
  • اگر شما به دلایلی به غیر از کارافتادگی درخواست کمک هزینه از دولت کرده باشید. (وام و بورس های دولتی مشکلی نخواهند داشت منظور از کمک هزینه زندگی در اینجا همان welfare می‌باشد. یعنی اگر به غیر از welfare کمک هزینه ای از دولت گرفته باشید مشکلی در فایل اسپانسرشیپ ایجاد نخواهد کرد)
  • همچنین اگر قبلا فردی را اسپانسر کرده اید و او پس از ورود به کانادا از دولت درخواست کمک مالی کرده باشد ممکن است شما امکان اسپانسر کردن فرد دیگری را نداشته باشید. همچنین در این حالت دولت تمام کمک هزینه های داده شده به فرد اسپانسر شده را از فرد اسپانسر کننده (متعهد) طلب خواهد کرد.

برای اخذ ویزا با این روش باید فرد اسپانسر کننده و اسپانسر شونده اثبات کنند که در یکی از این شرایط هستند:

  • Spouse
  • Common-law Partner
  • Conjugal Partner

همچنین کشور کانادا هر یک از سه حالت ذکر شده را برای هم جنس ها هم می‌پذیرد.

شرایط مورد نیاز برای اسپانسر کردن همسر

شرایط مورد نیاز برای فرد اسپانسر کننده:

  • ۱۸ سال تمام به بالا باشد.
  • باید مقیم ساکن در کانادا و یا سیتیزن باشد و در زمان اسپانسرشیپ در کانادا زندگی کند. در صورتی که اسپانسر در کانادا زندگی نمی کند، باید حتما در زمان صدور اقامت دائم برای اسپانسر شونده (در مورد همسر و فرزند) در کانادا زندگی کند.
  • زندانی نبوده و ورشکسته نباشد و مرتکب جرم سنگین نشده باشد و همچنین نامه اخراج از کانادا دریافت نکرده باشد.
  • باید به مدت سه سال فرد اسپانسر کننده تعهد به تامین هزینه های اولیه زندگی فرد اسپانسر شونده را بدهد. این تعهد بدون قید و شرط میباشد.

شرایط مورد نیاز برای فرد اسپانسر شونده:

  • ۱۸ سال تمام به بالا داشته باشد.

شرایط مورد نیاز برای رابطه بین افراد:

همسر:

بدین معنی است که دو نفر با هم رسمی ازدواج کرده اند. ازدواج های خارج از کانادا باید علاوه بر اینکه طبق قوانین کانادا معتبر باشند طبق قوانین کشوری که در آن بوده اید نیز مورد تایید بوده و سند مرتبط موجود باشد. ازدواج همجنس ها اگر در کانادا بوده باشد مورد قبول است ولی اگر در خارج از کانادا باشد مورد قبول نبوده و می‌توانند در قالب یکی از دو مدل روابطی که در زیر تشریح میکنیم قرار بگیرند.

Common-law partner:

باید افراد به مدت یکسال در کنار هم زندگی کرده باشند.

Conjugal partner:

این نوع رابطه می توانند بین مرد و زن و یا جنس های مشابه باشد. فرد اسپانسر کننده در صورتی جز این گروه محسوب می‌شود که:

  • طرفین به دلیل موجهی قادر نبوده اند که در کنار هم زندگی کنند (مانند دلایل مهاجرتی و یا مشکلات قانونی در محدودیت طلاق و یا عدم به رسمیت شناختن زندگی مشترک هم جنس ها در برخی کشورها)
  • طرفین روابط وابسته دو طرفه داشته و این رابطه حداقل یک سال ادامه داشته است و طرفین تعهد کامل مانند ازدواج و یا Common-law partner به هم دارند. این از طریق نشان دادن موارد مشترک مانند حساب های بانکی و یا مالکیت مشترک قابل اثبات است.

در چه مواردی اسپانسرشیپ ممنوع و غیر قابل قبول است؟

  • یکی از زوجین زیر ۱۸ سال داشته باشد. اگر یکی یا هر دو زیر ۱۸ هستند باید صبر کنند تا ۱۸ ساله شوند.
  • ازدواج واقعی نباشد و با هدف اسپانسر شدن یا اسپانسر کردن انجام شده باشد.
  • در صورت جدایی پس از اسپانسرشیپ، فرد اسپانسر کننده به مدت ۳ سال و فرد اسپانسر شونده به مدت ۵ سال اجازه اسپانسر کردن فرد جدید را ندارند.
  • ازدواج باید در کانادا و در کشور مبدا مورد قبول و قانونی باشد. (در موارد خاص که نوعی از ازدواج در کشور مبدا مورد قبول نباشد امکان اسپانسرشیپ وجود دارد) ( اگر ازدواج در کشور مبدا مورد قبول باشد ولی در کانادا مورد قبول نباشد، برای اسپانسر کردن واجد شرایط نخواهد بود)
  • ازدواج از راه دوره هم مورد قبول نیست. (به سربازان کانادایی)
  • همسر اعلام نشده در هنگام اپلای برای مهاجرت. اگر در هنگام شروع پرونده همسر خود را در پرونده اعلام نکنید، هیچ وقت امکان اسپانسر کردن آن فرد را نخواهید داشت.

قوانین پس از اسپانسرشیپ همسر در کانادا

فرد اسپانسر کننده تا ۳ سال پس از اخذ ویزای اقامت دائم از نظر مالی متعهد به ساپورت فرد اسپانسر شونده می باشد.

فرد اسپانسر کننده پس از اسپانسر کردن همسر خود تا ۵ سال از اسپانسر کردن همسر دیگر (در صورت جدا شدن) منع می‌باشد.

همچنین اگر زوجین، دو سال و یا کمتر با هم زندگی کرده باشند و فرزند نداشته باشند، پس از اعطای اقامت باید دو سال این افراد با هم زندگی کنند، در غیر اینصورت ویزای اقامت دائم فرد اسپانسر شونده از او پس گرفته خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *